25 de jul. 2009

flecha NP 2009-07-23, AAU ALC Llei de barris

NOTA DE PREMSA
L'Ajuntament de Reus informa sobre

El Pla d'intervenció a l'eix de Sol i Vista i Immaculada rep un ajut de 6,19 milions d'euros de convocatòria de la Llei de Barris

El Pla d'intervenció integral a l'eix dels barris Sol i Vista-Immaculada rebrà els ajuts de la Llei de Barris, segons ha anunciat aquest dijous 23 de juliol el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joquim Nadal. El pla presentat per l'Ajuntament de Reus té com a objectius trencar l'aïllament i el risc d'exclusió d'aquests barris i incorporar-los de ple dret a la dinàmica urbanística i social de la ciutat.

La resolució del conseller de Política Territorial i Obres Públiques ha concedit una subvenció de 6,19 milions d'euros al Pla d'intervenció integral als barris de Sol i Vista i la Immaculada, el que representa el 50% de l'import total del pla, segons preveuen les bases de la convocatòria. La resta de la inversió, fins arribar als 12,38 amb els quals està valorat el pla, anirà a càrrec de l'Ajuntament.

La concessió de les ajudes de la Generalitat accelerarà el calendari d'execució d'un projecte que l'Ajuntament ja s'ha compromès a tirar endavant.

El Pla d'intervenció integral a l'eix dels barris Sol i Vista-Immaculada. És una proposta integral, que, sense oblidar les accions socials, inclou actuacions urbanístiques per dotar l'eix dels dos barris d'espais públics i equipaments suficients per dinamitzar la zona des d'un punt de vista social, econòmic i ambiental. El document presentat per l'Ajuntament descriu un total de 35 actuacions.

El projecte integral d'intervenció es resumeix en quatre grans objectius orientats a superar el risc d'exclusió dels dos barris i fomentar la integració socials i urbanística dels seus habitants a la ciutat:

- Trencar l'aïllament i garantir la connectivitat tant física com psicològica amb la ciutat. L'actuació més representativa és la unió dels dos nuclis amb un camí d'enllaç.

- Generar espai públic i equipaments de proximitat i cohesió per atendre les necessitats dels veïns i veïnes.

- Eliminar els espais insalubres i l'infrahabitatge, però respectant la trama urbana i garantint el dret dels veïns afectats a continuar vivint al barri.

- Crear equipaments de ciutat que donin protagonisme al barri i atreguin usuaris d'altres zones de Reus.

El pla d'intervenció integral presentat per l'Ajuntament recull 35 actuacions. La distribució del pressupost per camps d'actuació és la següent

- Millora de l'espai públic i dotació d'espais verds: 26,25%

- Rehabilitació i equipament d'elements comuns d'edificis: 9,87%

- Provisió d'equipaments per a ús col·lectiu: 30,45%

- Incorporació de tecnologies de la informació als edificis: 3,33%

- Foment de la sostenibilitat del desenvolupament urbà: 2,96%

- Equitat de gènere en l'ús de l'espai urbà i els equipaments: 11,38%

- Programes de millores socials o econòmiques: 14,14%

- Accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques: 1,63%

La convocatòria 2009 de la Llei de Barris fixa el calendari de les actuacions a executar entre aquest any i el 2013. Les anualitat a les quals cal acollir-se condicionen tot el projecte, de tal manera que el termini d'execució es concentra als dos últims anys.

2009: 2,22 %
2010: 6,06 %
2011: 8,08 %
2012: 41,41 %
2013: 42,22 %

El pla d'intervenció integral, però, no es queda aquí. L'Ajuntament l''acompanya de 22 actuacions més, no finançables a través de la Llei de Barris sinó amb recursos municipals i altres fonts, però

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada